Chec cu morcovi

O deliciosenie aromata, daca sunteti fani carrot cake sigur o sa va placa. Ba chiar sa stiti ca il puteti folosi pe post de blat de tort daca folositi o tava rotunda.
Ingrediente :
- 340 gr faina
- 140 gr morcov ras
- 70 gr mar ras
- 180 ml lapte de ovaz
- 90 ml ulei de floarea soarelui
- 4 lg sirop de agave (sau alt indulcitor)
- 1 lg zeama de lamaie
- 1 lgt scortisoara
- 1 lg praf de copt
- Trei sfert de lgt de bicarbonat
Am ras morcovul pe razatoarea mai mica iar marul pe una mai mare.
Marul ras l-am scurs bine de apa, morcovul nu.
Am amestecat laptele de ovaz cu uleiul, siropul de agave, zeama de lamaie jn care am pus bicarbonatul si am lasat sa stea 3 min.
Am adaugat apoi morcovul, marul si am amestecat.
Separat am amestecat faina (preferabil cernuta inainte) cu scortisoara si praful de copt.
Am pus apoi jumatate din cantitatea de faina peste amestecul umed si am amestecat cu o spatula, am adaugat si restul de faina si am amestecat pana s-a omogenizat.
Am pus compozitia intr-o tava de chec rotunda (compozitia este una mai groasa), am nivelat cu o lingura apoi am bagat la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 45-50 de min.
Am mai lasat cateva minute dupa ce a iesit checul din cuptor si apoi l-am scos din tava iar de taiat l-am taiat dupa ce s-a racit.
2 Comments
Georgiana Borbe
decembrie 13, 2023 at 6:30 pm
Cu ce am putea înlocui mărul și faina cu gluten? Vb despre un copil cu multiple alergii . Mulțumesc.
Bucătărie în culori
decembrie 13, 2023 at 8:00 pm
Marul tot cu morcov se poate inlocui, chiar si cu dovleac.Faina cu una fara gluten sau mix dar trebuie mai mult lichid.
Voi posta cat mai curand si o reteta vegana si gf de carrot cake.