Pilaf de orez cu pui și dovlecel

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Propunerea de astăzi este un pilaf de orez cu pui și dovlecel. O rețetă simplă și gustoasă.

De ce aveți nevoie:

  • 1 pumn de orez (eu am folosit orez cu bob lung)
  • 500 grame carne tocată de pui (eu am folosit un amestec de piept cu pulpă tocate în casă)
  • 300 ml suc de roșii
  • 1 ceapă albă mare
  • 1 morcov
  • 1 dovlecel
  • 1 felie ardei roșu
  • 2 lingurițe amestec de legume deshidratate
  • un buchețel de pătrunjel verde
  • 2 linguri ulei vegetal presat la rece (eu am folosit de măsline)
  • condimente: 2 lingurițe curcuma, 2 lingurițe boia de ardei dulce
  • pentru adulți și copii mari se poate folosi o cantitate mică de sare, piper și chilly

Cum am procedat:

  • am spălat bine orezul în mai multe ape și l-am pus la fiert. La 10 minute de la începutul fierberii, am scurs orezul și am continuat fierberea într-o altă apă. Când a fost fiert complet, l-am scurs de apă și l-am clătit sub jet de apă rece. Motivul acestui procedeu îl găsiți aici. 
  • am curățat și tăiat ceapa solzișori, iar morcovul, după curățare, l-am tăiat cubulețe mici.
  • am pus la înăbușit în puțină apă ceapa și morcovul. După 5 minute am adăugat curcuma, boia de ardei dulce și carnea de pui. 
  • amestecând riguros am lăsat carnea cu legumele pe foc pentru 10 minute, adăugând ulterior sucul de roșii și legumele deshidratate.
  • am lăsat carnea să fiarbă până când a fost gătită bine (la mine a durat puțin peste 30 de minute. La nevoie, se poate suplimenta cu apă.
  • când carnea a fost gătită perfect, am dăugat dovlecelul tăiat cubulețe, ardeiul întreg și orezul.
  • am mai lăsat preparatul pe foc 5-7 minute.
  • după stingerea focului, am adăugat pătrunjelul verde tocat la cuțit și uleiul vegetal.

♥ Preparatul se servește la masa de prânz.

♥ Înainte de consum am mai adăugat puțin pătrunjel verde proaspăt.

♥ Cantitatea rezultată din aceste ingrediente este suficientă pentru toată familia (2 adulți și 2 copii).

♥ O variantă de pilaf fără carne găsiți aici.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post