Chifteluțe de zucchini,praz, ciuperci în sos de mărar

Chiftelutele din zucchini sau dovlecel ies mereu delicioasa in orice combinatie le-as face. Daca mai adaugam si un sos delicios avem o masa de vis, promit!
„Ingrediente:
- 1 zucchini ras pe razatoarea mare
- Jumatate din partea alba dintr-un praz tocata marunt
- 3-4 ciuperci pleurotus medii maruntite la robot
- 2 catei de usturoi rasi
- O lg de parmezan ras
- 1 ou
- 2 lg pline de pesmet
- 3 lg de faina de ovaz
- Un praf de sare si piper (2+)
Sosul de marar:
- 1 catel de usturoi
- O mana de marar
- 100 ml de smantana proaspata lichida laptaria
- 50 ml de lapte
- 2 lgt faina de ovaz
- Un praf de sare si piper (2+)
Cum am procedat:
- Pentru chiftelute am amestecat toate ingredientele si le-am format cu mainile unse de ulei de masline, le-am pus intr-o tava cu hartie de copt si le-am bagat la cuptor 20-25 de minute pana s-au rumenit.
- Pentru sos am inabusit usturoiul tocat si mararul dupa care am adaugat smantana amestecata cu cele doua lingurite de faina de ovaz,laptele, sarea si piperul si am lasat pe foc pana a devenit un sos cremos( cateva minute).
- Dupa ce au fost gata chiftelutele le-am adaugat in sosul cremos.”