Supa micului grădinar

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Mereu când eram la restaurant îmi suna interesant „supa grădinarului” și eram mai mereu încântată de ideea de a avea în bol un amestec de legume, însă…de departe se vedeau urmele de vegeta iar gustul de monoglutamat era pregnant. Așadar, astăzi am făcut acasă supa micului grădinar, fără aditivi neprietenoși.

Aveți nevoie de:

  • 4 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 felie de țelină
  • 2 pumni mari de fasole galbenă păstăi
  • 2 pumni conopidă
  • 2 cartofi medii
  • 1 ceapă
  • 4 linguri ulei vegetal presat la rece (eu am folosit 2 linguri de ulei de floarea soarelui presat la rece și 2 linguri de ulei de nucă presat la rece)
  • câteva boabe de piper
  • verdeață
  • opțional: sare

Cum am procedat:

  • Am tăiat rădăcinoasele și cartofii în cubulețe mici. Conopida a fost desfăcută în buchețele foarte mici, iar păstăile de fasole le-am tăiatscurt (eu le aveam fierte în congelator, dar puteți folosi și păstăi proaspete)
  • Am pus morcovul într-o cratiță împreună cu 2 linguri de ulei vegetal presat la rece de floarea soarelui și 4 linguri de apă. Am lăsat morcovul la înăbușit pentru 5 minute, amestecând frecvent. După 5 minute am completat cu apă și am pus la fiert ceapa întreagă, țelina, pătrunjelul și păstăile de fasole. Am lăsat astfel la fiert legumele pentru 15 minute.
  • După 15 minute am adăugat cubulețele de cartofi, buchețelele de conopidă și câteva boabe de piper (atenție, pe ele le vom scoate afară).
  • Când toate legumele au fost fierte, am stins focul și am lăsat supa să se răcească încet.
  • Înainte de a pune în farfurii, am adăugat 2 linguri de ulei vegetal presat la rece de nucă și am amestecat bine.
  • În farfurii am pus verdeață, iar la cei mari un strop de sare.

♥ Supa este gustoasă și nu are nevoie de monoglutamat, are nevoie doar de multe legume!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post