Supă cremă de roșii

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Știu, știu, sunt multe rețete pentru supa cremă de roșii, dar astăzi vă prezint varianta mea.

Ingrediente:

  • 5 roșii mari
  • 1/2 țelină (eu am avut țelina aceea de țară, mică, dar cu gust intens)
  • 2 morcovi mici (sau unul mare)
  • 1 ceapă albă mică
  • 2 cartofi albi medii
  • 3 linguri ulei vegetal presat la rece (eu am folosit ulei de nucă)
  • 5 căței de usturoi
  • supă de legume sau apă
  • busuioc (eu am folosit proaspăt, dar puteți folosi și uscat)
  • semințe pentru consum (noi am avut semințe decorticate de cânepă)
  • opțional: sare

Cum am procedat:

  • Am tăiat roșiile în 4 și le-am așezat într-o tavă (eu am pus hârtie de copt la baza tăvii). Printre roșii, am pus 3 căței de usturoi întregi și 2 crenguțe de busuioc proaspăt. Am acoperit tava cu hârtie de copt (puteți folosi o tavă cu capac și vă ușurați munca – eu nu aveam una suficient de mare). Am introdus tava la cuptor timp de 30 de minute (200 grade, ventilație, căldură sus-jos)
  • Cât timp au stat roșiile la cuptor, am pus la fiert, tăiate grosier: morcovul, ceapa, țelina, cartoful și usturoiul. Eu am fiert legumele în supă de legume și apă (250 ml + 250 ml), dar puteți folosi și numai apă
  • Am scos tava din cuptor și am decojit roșiile, iar pulpa obținută a fost pusă în cratița unde fierbeau legumele. Am adăugat încă o crenguță de busuioc și am fiert la foc mic până a mai scăzut lichidul (aproximativ 20 de minute)
  • Am scurs legumele de lichid, am pus uleiul și am pasat fin cu blenderul. Treptat, am adăugat din lichidul de fierbere până când am obținut textura dorită.
  • Opțional, după blenduire, se poate strecura supa printr-o sită fină – eu nu am vrut să fac asta.

*Noi am servit supa atât rece, cât și caldă, cu semințe decorticate de cânepă.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post