Supă cremă de legume

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Nouă ne plac supele cremă, motiv pentru care le folosim frecvent la cină. Astăzi vă propunem o supă cremă de legume, simplă și delicioasă.

Aveți nevoie de:

  • 3 morcovi mari
  • 3 cartofi mari
  • 2 rădăcini de pătrunjel medii
  • 1 ceapă albă mare
  • 1 țelină medie
  • 1 lingură smântână
  • 20 g unt
  • opțional: sare

Cum am procedat:

  • am curățat și tăiat grosier legumele și le-am pus la fiert. Eu le-am pus pe toate în același timp, dar am lăsat cartoful bucăți mai mari.
  • când legumele au fost fierte, le-am luat de pe foc și am separat lichidul de legume.
  • am adăugat peste legume untul și smântâna
  • am mărunțit legumele fin cu presa de cartofi, adăugând treptat cantități mici de lichid. Eu am folosit pentru diluție apa în care au fiert legumele.
  • Adăugați lichid până la atingerea consistenței dorite.

♥ Noi am servit supa alături de semințe de susan negru (pe ele recomand să le măcinați dacă aveți copii mici). Despre beneficiile lor puteți citi aici.

♥ Pentru decor am folosit fulgi de ceapă deshidratată și pătrunjel verde.

♥ Pentru copilașii cu alergie la proteina laptelui de vacă/capră, untul și smântâna se pot înlocui cu 2 linguri ulei vegetal presat la rece.

♥ Alte supe și ciorbe găsiți aici.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post