Supă cremă de ciuperci și cartof dulce

Trebuie să recunosc: am ajuns să fac această supă cremă de ciuperci și cartof dulce deoarece nu mă lăsa conștiința să arunc nimic. Aveam o caserolă de 500 de grame de ciuperci și 1 cartof dulce mic rătăcite. De aici a început povestea…
Zilele trecute făcusem o salată caldă de cartof dulce (rețeta aici) și am rămas cu un cartof rătăcit. Stătea trist acolo și îmi era chiar milă de el că va ajunge la gunoi. Aveam și o caserolă de ciuperci pleurotus. Lor le-am pus gând rău deja de ieri. Am zis că voi face o mâncărică din ele. Totuși, când am început să le tai fâșii pentru mâncărică mi-am dat seama că…partea mai groasă, mai tare, nu se potrivește deloc acolo și ajungeam să arunc aproape jumătate din caserolă. M-am supărat pe ele și am zis că le voi folosi! În acel moment nu știam dacă va ieși ceva ok, dar pot să spun doar atât: nu mai am nici măcar o linguriță de supă!
De ce aveți nevoie pentru această supă cremă:
- 250 grame ciuperci pleurotus
- 1 cartof dulce mediu
- tulpina (parte albă) de la 2 cepe verzi
- 1 lingură smântână sau 1 lingură ulei vegetal presat la rece (aplv)
- busuioc uscat
- opțional: boabe piper și sare
Cum am procedat:
- fiind destul de groase ciupercile, le-am tăiat la cuțit și le-am pus la fiert în apă
- după 10 minute am adăugat peste ciuperci și cartoful dulce curățat de coajă și tăiat cubulețe
- când cartoful era aproape fiert, am adăugat și ceapa tăiată fin la cuțit
- odată cu ceapa am adăugat și busuiocul uscat (cam o linguriță am pus eu) și 2 boabe de piper (pe ele le veți scoate din supă și le veți arunca după 2 minute)
- când toate legumele au fost fierte le-am lăsat 10 minute la răcit și apoi le-am pus în blender împreună cu smântâna
- le-am pasat fin pentru câteva minute și a ieșit o supă foarte cremoasă
♥ Noi am mâncat supa cu semințe de in (Atenție, acestea se hidratează și se macină pentru cei mici!)
♥ O altă rețetă de supă cremă de ciuperci găsiți aici.
♥ O altă rețetă de supă cremă de cartof dulce găsiți aici.