Chifteluțe de somon cu leurdă și sos de roșii cu ardei copt

Bucătărie în culori

La noi in casa tare des se papa chiftelute asa ca mereu imi place sa incerc variante noi si cat mai nutritive pentru ai mei capsunei.

Chiftelute:
* 250 gr somon ( maruntit la robot)
* 10 fire de leurda (aproximativ, maruntite la robot)
* 1 felie de paine prajita (fara gluten am folosit eu, maruntita la robot)
* 2 fire de ceapa verde tocate marunt
* Jumatate de zuchhini ras si scurs bine
* 1 lg zeama de lamaie
* 2 lg faina de in fara gluten
* 1 catel de usturoi ras
* Un praf de sare si piper 2 ani +

Sos:
* 1 capa mica taiata marunt
* 1 catel de usturoi ras
* 1 lg zeama de lamaie
* 1 lg miere
* 2 ardei copti(maruntiti la robot)
* Jumatate de cana de sos de rosii de casa
* Jumatate de cana de apa
* Un praf de sare si piper 2 ani +

Cum am procedat:

Am amestecat toate ingredientele si am facut chiftelutele cu mana usor umezita, le-am pus in tava de cuptor cu hartie de copt si le-am tinut cam 25-30 de minute la 180 de grade caldura sus jos.
Pentru sos am inabusit ceapa cateva minute,am adaugat apoi restul ingredientelor si am lasat 8-10 minute la foc mic pana a devenit mai gros sosul.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post