Ouă umplute cu legume

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Rețeta clasică de ouă umplute, din punct de vedere nutrițional, este un fiasco! Ou+pate+maioneză..uf, săracă bilă. Totuși, dacă vă spunem că este un fiasco, frumos este să vă dăm și o alternativă sănătoasă: ouă umplute cu legume. 

Astăzi am pregătit ouă umplute cu legume și o maioneză baby-prietenoasă!

Ingrediente necesare

  • ouă (depinde câte doriți să faceți. Eu am făcut 5)
  • 1 morcov mic
  • 1 felie de țelină
  • 1/2 rădăcină de pâstârnac
  • câteva păstăi de fasole verde
  • 1 lingură maioneză (rețeta o găsiți aici)

Cum am procedat

  • am curățat legumele și le-am pus la fiert – le puteți găti și la abur, sau la cuptor. Eu de obicei fac și supe/ciorbe în același timp și fur de acolo câteva legume.
  • ouăle se fierb în coajă, pentru 15 minute
  • ouăle le-am curățat de coajă și le-am tăiat în jumătate, pe lungime. O parte din gălbenușuri le-am folosit ulterior pentru maioneză.
  • când legumele au fost fierte, le-am scurs de apă și le-am mărunțit cu o furculiță. Acestui piure grosier, i-am adăugat 2 linguri mari de maioneză și am amestecat riguros.
  • Am umplut jumătățile de albuș cu acest piure de legume și le-am decorat cu ceapă verde.

♥ Noi am servit aceste ouă umplute cu legume la mic dejun.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post