Ouă umplute cu legume

Rețeta clasică de ouă umplute, din punct de vedere nutrițional, este un fiasco! Ou+pate+maioneză..uf, săracă bilă. Totuși, dacă vă spunem că este un fiasco, frumos este să vă dăm și o alternativă sănătoasă: ouă umplute cu legume.
Astăzi am pregătit ouă umplute cu legume și o maioneză baby-prietenoasă!
Ingrediente necesare
- ouă (depinde câte doriți să faceți. Eu am făcut 5)
- 1 morcov mic
- 1 felie de țelină
- 1/2 rădăcină de pâstârnac
- câteva păstăi de fasole verde
- 1 lingură maioneză (rețeta o găsiți aici)
Cum am procedat
- am curățat legumele și le-am pus la fiert – le puteți găti și la abur, sau la cuptor. Eu de obicei fac și supe/ciorbe în același timp și fur de acolo câteva legume.
- ouăle se fierb în coajă, pentru 15 minute
- ouăle le-am curățat de coajă și le-am tăiat în jumătate, pe lungime. O parte din gălbenușuri le-am folosit ulterior pentru maioneză.
- când legumele au fost fierte, le-am scurs de apă și le-am mărunțit cu o furculiță. Acestui piure grosier, i-am adăugat 2 linguri mari de maioneză și am amestecat riguros.
- Am umplut jumătățile de albuș cu acest piure de legume și le-am decorat cu ceapă verde.
♥ Noi am servit aceste ouă umplute cu legume la mic dejun.