Salată de cartofi

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Astăzi vă propun o salată care nouă ne place mult: salată de cartofi cu ou fiert!

Suntem mari consumatori de salată (probabil „defect” profesional) și încercăm să le facem cât mai diverse. Astăzi am optat pentru o salată de cartofi cu ou fiert, legume crude și iarbă de grâu.

Se face super rapid, super simplu și e delicioasă!

Ingrediente pentru această salată de cartofi:

  • 3 cartofi medii
  • 1 ceapă mică (Eu am folosit ceapă roșie. Voi puteți folosi ceapă verde, albă, cepșoară)
  • 1 castravete verde (Eu am folosit varianta bio de castravete cornison)
  • câteva măsline bio (deși au o cantitate foarte mică de sare cele folosite de noi, le-am ținut oricum la desărat peste noapte). Dacă nu sunteți fani măsline, le puteți înlocui cu o linguriță de semințe decorticate de cânepă
  • o mână generoasă de iarbă de grâu (din mini grădina mea). Dacă nu vă place iarba de grâu, o puteți înlocui cu altă verdeață: pătrunjel verde, mărar sau altele.
  • câțiva germeni de broccoli (tot din mini grădina mea)
  • 1 felie generoasă de ardei gras roșu
  • o lingură ulei de nucă presat la rece
  • ou fiert (fiecare a primit câte 1 ou)

Cum am procedat:

  • Am fiert cartofii în coajă. Când au fost fierți, i-am curățat de coajă și i-am tăiat cubulețe.
  • Ouăle le-am fiert pentru 15 minute. Ulterior le-am curățat de coajă și le-am tăiat rondele.
  • Castravetele l-am tăiat cubulețe mici, măslinele felii, ardeiul roșu fâșii foarte subțiri.
  • Am amestecat cartofii cu legumele crude, lingura de ulei de nucă și ceapa tăiată solzișori.
  • Deasupra salatei am așezat feliile de ou. Dacă doriți, le puteți amesteca în salată. Mie nu îmi place să fac asta deoarece se sfărâmă gălbenușul.
  • Am presărat deasupra iarbă de grâu tăiată fin și germenii de broccoli.

Preparatul se servește rece, sau ușor călduț. Noi am savurat câte o porție întreagă!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post