Salată de cartofi

Astăzi vă propun o salată care nouă ne place mult: salată de cartofi cu ou fiert!
Suntem mari consumatori de salată (probabil „defect” profesional) și încercăm să le facem cât mai diverse. Astăzi am optat pentru o salată de cartofi cu ou fiert, legume crude și iarbă de grâu.
Se face super rapid, super simplu și e delicioasă!
Ingrediente pentru această salată de cartofi:
- 3 cartofi medii
- 1 ceapă mică (Eu am folosit ceapă roșie. Voi puteți folosi ceapă verde, albă, cepșoară)
- 1 castravete verde (Eu am folosit varianta bio de castravete cornison)
- câteva măsline bio (deși au o cantitate foarte mică de sare cele folosite de noi, le-am ținut oricum la desărat peste noapte). Dacă nu sunteți fani măsline, le puteți înlocui cu o linguriță de semințe decorticate de cânepă
- o mână generoasă de iarbă de grâu (din mini grădina mea). Dacă nu vă place iarba de grâu, o puteți înlocui cu altă verdeață: pătrunjel verde, mărar sau altele.
- câțiva germeni de broccoli (tot din mini grădina mea)
- 1 felie generoasă de ardei gras roșu
- o lingură ulei de nucă presat la rece
- ou fiert (fiecare a primit câte 1 ou)
Cum am procedat:
- Am fiert cartofii în coajă. Când au fost fierți, i-am curățat de coajă și i-am tăiat cubulețe.
- Ouăle le-am fiert pentru 15 minute. Ulterior le-am curățat de coajă și le-am tăiat rondele.
- Castravetele l-am tăiat cubulețe mici, măslinele felii, ardeiul roșu fâșii foarte subțiri.
- Am amestecat cartofii cu legumele crude, lingura de ulei de nucă și ceapa tăiată solzișori.
- Deasupra salatei am așezat feliile de ou. Dacă doriți, le puteți amesteca în salată. Mie nu îmi place să fac asta deoarece se sfărâmă gălbenușul.
- Am presărat deasupra iarbă de grâu tăiată fin și germenii de broccoli.
Preparatul se servește rece, sau ușor călduț. Noi am savurat câte o porție întreagă!