Tort Nicholas cu portocale

Rețeta tortului de astăzi este mai deosebită și are un ingredient special: dragostea de mămică! Tortul este făcut de Ana Maria pentru minunea ei și vă spun eu că a avut tone de iubire printre ingredientele rămase secrete.
„De Sfântul Nicolae am vrut sa ii fac lui Nicholas un tortulet din care sa poată mânca atât el, cât și nepotelul (cu alergie la gluten) și nepoatele mele. Astfel, fără mari speranțe de reușite și cu timp puțin, m-am pus pe treaba. Surprinzător, mi-a ieșit un blat pufos și gustos, iar tortul a fost delicios.
Ingrediente
Blat:
- 5 oua
- 2 LG miere
- 1 LG faina de ovăz fără gluten
- 1 LG faina de cocos fără gluten
- 2,5 G faina de porumb (nu malai, din cea fina) fără gluten
- 1 lgt praf de copt BIO fără gluten
- 2 LG ulei de cocos lichid
- Esența de portocale
- Coaja de portocala BIO
Am separat oualele si am batut albușurile spuma. După am batut gălbenușul cu mierea, uleiul de cocos și esența. Am amestecat fainurile cu praful de copt. Apoi am incorporat pe rând câte o lingura de galbenus și câte una de faina in compoziția de albus. La final, am adăugat coaja de portocala.
Am pus in forma de tort de 18-20 cm (nu una mare) și am dat la cuptor la 165 grade timp de 35 de min. In funcție de cuptor, potriviți temperatura pana trece de testul scobitorii și se rumeneste frumos.
Crema:
- 250 gr mascarpone
- 200 ml smântâna lichida Laptaria cu caimac
- 2 LG miere
- 2 LG dulceața de portocale BIO fără zahăr
Am bătut bine smântâna pana s-a întărit și s-a făcut frișcă. Am început apoi sa incorporez mascarponele și mierea, treptat, continuând sa amestec cu mixerul. Apoi am incorporat ușor dulceața de portocale.
Altele:
- 2 portocale pentru suc necesare la însiroparea tortului
- 2 mandarine mici tăiate bucăți pentru pus in interior
- O mâna de zmeura
Pentru asamblarea tortului am procedat astfel:
Am lăsat blatul sa se răceasca, apoi l-am tăiat pe jumate și l-am însiropat cu zeama de la doua portocale. Am pus crema la mijloc, am adăugat mandarine tăiate bucăți și zmeura proaspăta. Apoi am pus capacul tortului, l-am îmbrăcat in crema și decorat cu portocala, zmeura și menta. Foarte răcoritor și bun a ieșit.”