Jurnal de diversificare: prima săptămână

Jurnalul nostru de diversificare pentru prima săptămână se rezumă la un singur cuvânt: învățare!
Așa cum vă spuneam și în postarea inițială, am pornit la drum fără așteptări, așadar nu am fost deloc uimiți când am sesizat că în primele zile consumul de alimente este extrem de mic și marea majoritate a mâncării ajunge să fie scoasă afară din guriță. Să vă spun un secret? Este perfect normal! Încă nu știu ce au de făcut în primele zile, dar treptat învață să ne imite. Scopul nostru în această primă săptămână a fost să o familiarizăm cu ideea de stat la masă alături de noi, cu o activitate nouă și poate testarea unor prime alimente. Cu toate acestea, înainte de a începe să vă arăt meniul nostru, vreau să subliniez câteva aspecte importante.
În primul rând, vreau să vă amintesc că fiecare copil este unic. Ceea ce funcționează pentru fetița noastră s-ar putea să nu funcționeze pentru un alt copil și invers. Meniurile pe care le voi împărtăși cu voi reprezintă pur și simplu experiența și călătoria noastră personală în lumea diversificării și nu trebuie interpretate ca fiind un ghid sau un standard pentru toți părinții și copiii.
Scopul acestei rubrici nu este să ofere sfaturi sau recomandări specifice, ci doar să vă arate cum ne descurcăm noi, să vă inspire sau pur și simplu să vă ofere o privire asupra a ceea ce se întâmplă în casa noastră.
Dacă aveți nelămuriri sau întrebări despre diversificare, vă recomand să consultați un specialist în nutriție pediatrică pentru a beneficia de sfaturi adaptate nevoilor specifice ale copilului vostru.
Vă mulțumesc pentru înțelegere și sper că veți găsi aceste postări ca fiind o sursă de inspirație sau curiozitate. Să ne bucurăm împreună de această călătorie plină de arome și culori!
Ziua 1: dovlecel – am ales un aliment mai fad și am gătit o cantitate mică. Tot acum am început să îi oferim și apă
Ziua 2: dovlecel cu morcov
Ziua 3: dovlecel cu sfeclă (eh, se pare că sfecla e cea mai interesantă de până acum)
Ziua 4: morcov cu fasole păstăi
Ziua 5: dovlecel cu cartof dulce (și uite că cineva a detronat sfecla)
Ziua 6: morcov cu spanac (chestia verde categoric nu e pe lista favoritelor în acest moment)
Ziua 7: fasole păstăi cu ardei kapia
Toate legumele noastre au fost gătite la abur!
Am explorat împreună alimentele noi și foarte mici cantități au ajuns și în burtică. Noi ne declarăm mulțumiți și mergem mai departe cu încredere!