Ciorbă de pui cu usturoi

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Nu îmi place să combin carnea cu lactatele, dar ciorba aceasta merită un mic sacrificiu al fierului.

Ingrediente:
  • 1 piept de pui de casă, fără piele
  • 1 morcov
  • 1 felie de țelină
  • 1 ceapă albă
  • 7-8 căței de usturoi
  • 5 linguri orez
  • 2 linguri smântână grasă (30-35% grăsime)
  • 1 lingură suc de lămâie sau oțet de mere (3+)
  • 1 lingură ulei (eu am folosit de floarea soarelui presat la rece)
Cum am procedat:
  • am pus la fiert într-o cratiță: pieptul de pui (tăiat în 4), morcovul, țelina și ceapa – întregi. Am fiert la foc mic, până când carnea era fiartă în totalitate (la mine a durat în jur de 2 ore, având pui de casă).
  • separat, am fiert orezul în 2 ape și l-am lăsat la scurs
  • când carnea a fost fiartă, am scos din lichid carnea și legumele. Am tăiat carnea fâșii mici, morcovul cubulețe iar ceapa și țelina le-am îndepărtat.
  • Am adăugat înapoi în cratiță carnea și morcovul, adăugând orezul, sucul de lămâie și usturoiul pisat fin. Am mai fiert pentru încă 2 minute. Ulterior am stins focul.
  • Am pus într-un bol smântâna și am adăugat peste ea, amestecând energic, câte un polonic de supă. Când am avut aproximativ 4 polonicuri adăugate peste smântână, am pus totul înapoi în cratiță, am amestecat și ciorba a fost gata.

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post