Carne de pui cu legume la tavă

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Aveam la congelator 2 pulpe de pui de țară, iar în cămară câteva legume rătăcite. Astăzi le-am împerecheat și a ieșit asta: o cărniță de pui cu legume la tavă. Ne-am lins pe degete.

Ingrediente:
  • 2 pulpe de pui
  • 1 morcov
  • 1 roșie
  • 2 cartof
  • 1/2 ardei verde
  • 1/2 dovlecel
  • 1 lingură ulei (eu am folosit de cânepă, presat la rece)
  • 1 linguriță pastă de roșii
  • mărar verde
  • 1/4 linguriță chimen
  • opțional: sare și piper
Cum am procedat:
  • deoarece aveam carne de casă, care știți și voi cât de greu se gătește, am ales să o gătesc în slow cooker pentru 3 ore, pe high – puteți și să o fierbeți, simplu, în apă.
  • am tăiat legumele în forma dorită, destul de mari, iar mărarul l-am tocat foarte foarte fin
  • după fierbere, am mutat carnea într-un vas de cuptor cu capac, am pus în jurul ei legumele, am presărat mărarul , chimenul și am adăugat 100 ml apă amestecată cu o linguriță pastă de roșii. Am pus capacul la tavă (dacă nu aveți tavă cu capac, puteți să o înveliți în hârtie de copt.
  • am gătit la 175 de grade (căldură sus -jos) pentru aproximativ 60 de minute.
  • am scos tava din cuptor și am stropit cu ulei

♦ pielea de pe carne a fost îndepărtată înainte de consum

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post