Mâncare de mazăre cu piept de curcan

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Îmi place gustul dulce al boabelor de mazăre, culoarea verde intens și forma perfectă. Așadar, astăzi am ales să pregătesc o mâncărică de mazăre cu piept de curcan, numai bună pentru o masă de prânz.

Deși este mai proteică decât alte legume, mazărea verde nu este o sursă perfectă de proteine, motiv pentru care mai are nevoie de un ajutor de nădejde care să îi aducă echilibru în rândul aminoacizilor esențiali. Indiferent că o combinați cu o sursă animală de proteine, sau una vegetală, e bine să știți că are nevoie de proteine suplimentare.

Ingrediente:
  • 2 pumni mazăre
  • 1 morcov
  • 1 ceapă mică
  • 1/4 ardei roșu
  • 200  ml suc de roșii
  • 100 grame piept de curcan
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • pătrunjel verde/mărar verde
  • 1 lingură ulei (eu am folosit ulei de cânepă presat la rece)
Cum am procedat:
  • am tăiat carnea cubulețe, ceapa solzișori, morcovul și ardeiul cubulețe mici
  • am pus într-o cratiță carnea de curcan, ceapa, boiaua de ardei dulce și 50 de ml apă. După 5 minute, am adăugat morcovul, ardeiul și sucul de roșii, lăsând la fiert cu capacul pus. După 10 minute, am adăugat mazărea și am mai completat cu puțină apă.
  • când carnea și legumele au fost fierte, am stins focul și am lăsat la răcit
  • înainte de a consuma preparatul, l-am stropit cu ulei și am presărat deasupra pătrunjel verde proaspăt tocat

♥ deoarece boabele perfect rotunde au risc de înec și aspirație la copilul mic, vă recomand să le aplatizați cu furculița înainte de consum

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post