Cuș cuș cu fasole roșie

Dr. Martin-Hadmaș Roxana, nutriție pediatrică

Gătesc rar cuș cuș , dar și când o fac, îmi place această combinație de cuș cuș cu fasole roșie.

Ingrediente necesare:
  • 1 pumn cuș cuș (eu am avut o variantă fără ou)
  • 1 pumn fasole boabe roșie (hidratată peste noapte)
  • 1/2 ardei roșu
  • 1 morcov mic
  • 2 cepe verzi (eu am folosit doar partea albă a 2 cepe subțiri)
  • 1 linguriță amestec de legume deshidratate
  • 200 ml supă de legume (se poate înlocui cu apă)
  • 1 lingură ulei (eu am folosit de rapiță, presat la rece)
  • opțional: 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu, sare și piper
Cum am procedat:
  • am pus la fiert într-o cantitate mare de apă fasolea boabe împreună cu 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu. La 20 de minute de fierbere, am aruncat apa și am continuat să fierb fasolea într-o altă apă (vă ajută dacă o aveți deja caldă). Am lăsat fasolea la fiert până când boabele au fost moi
  • într-o cratiță, am pus la înăbușit în apă cu ulei (1 lingură ulei+4 linguri apă), ceapa tăiată fin  și morcovul tăiat cubulețe mici. După 5 minute, am adăugat ardeiul, supa de legume și legumele deshidratate.
  • În paralel, am fiert separat, conform instrucțiunilor de pe ambalaj, cuș cuș-ul
  • când morcovul a fost fiert, am adăugat în cratiță boabele de fasole și cuș cuș-ul, lăsând la fiert, la foc foarte mic, pentru încă 5 minute

♥ am servit preparatul cu o salată proaspătă de crudități

♥ pentru copilașii mici, boabele de fasole se aplatizează cu furculița pentru a nu prezenta risc de înec/aspirație

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Post Next Post